
Bygningerne rummer 85 boliger; 37 plejeboliger, 24 boliger til yngre borgere med erhvervet hjerneskade og 24 midlertidige pladser, heraf 3 akutstuer. Bygningerne er opført i 1978 af Gigtforeningen, ombygget i 2004-2007, 2009-2011 og 2012-2013.
Boligen
Plejeboligerne har en god indretning. Der er desuden fællesarealer og aktivitetslokaler som en del af boligmiljøet, og der er personale døgnet rundt. Her tilgodeses borgerens individuelle behov for pleje, praktisk hjælp og omsorg, så borgeren derved kan opleve tryghed, nærvær af personale og samvær med andre.
Boligerne består af stue med thekøkken, soveværelse og badeværelse. I vores hyggelige havestue holder vi blandt andet fødselsdage og den store spisestue benyttes, udover højtider, til årstidsbestemte fester såsom fastelavn, forårsfest, grill, Skt. Hans, høstfest og julefrokost.
Størrelsen på lejlighederne samt priser kan boligselskabet oplyse.
Aktiviteter, frivillige og venneforening
Kontaktråd
Kontaktrådet på Plejecenter Marienlyst varetager beboernes interesser og deltager også i aktiviteter. Der afholdes generalforsamling og valg hvert år i november.
Vennekreds
Vi har ikke nogen vennekreds lige nu.
Tilsyn på Plejecenter Marienlyst
I henhold til Serviceloven har Kommunalbestyrelsen pligt til årligt, at aflægge et uanmeldt tilsynsbesøg på alle plejecentre. Tilsynsbesøget skal være med til at sikre fokus på de kommunale opgaver og at de løses i henhold til Serviceloven.
Sundhedsstyrelsen aflægger uanmeldte tilsyn på alle plejecentre, hvert eller hvert andet år og har fokus på de sundhedsfaglige forhold med afsæt i Sundhedsloven.
Derudover kommer Fødevarestyrelsen også på tilsynsbesøg
Tilsynsrapporter
-
Tilsynsrapport - Styrelsen for Patientsikkerhed - 2020 pdf (465,0 KB)
-
Opfølgning på påbud - Styrelsen for Patientsikkerhed - 2020 pdf (103,6 KB)
-
Tilsynsrapport Plejecenter Marienlyst 2022 pdf (839,4 KB)
-
Sundhedsfaglig Tilsynsrapport - Gnisten, Midlertidige pladser 09-2022 pdf (170,0 KB)
Tilsynsrapport - Fødevarestyrelsen (smiley-ordning)
Gnisten - midlertidigt ophold og akut stuer
Midlertidigt ophold på Gnisten
Gnisten på Marienlystcentret er kommunens tilbud om et ophold hvor der er fokus på genoptræning og rehabilitering.
Afdelingen har 21 midlertidige pladser og 3 akutpladser.
Det er Visitation & Hjælpemidler der vurderer, om du kan komme på et midlertidigt ophold.
Akutstuer
Akutstuer er et alternativ til indlæggelse på sygehuset. Et ophold på en akutstue på Gnisten kan for eksempel være at foretrække for en ældre person, som oplever en akut forværring af en kronisk sygdom - eller en anden akut tilstand - som kræver tæt opsyn af sygeplejersker.
Opholdet på akutstuen kan maksimalt vare 5 dage, og det koster ikke noget.
Henvisning til akutpladserne kan ske døgnet rundt på alle ugens dage. Det er de praktiserende læger, vagtlægerne, akutafsnittet på sygehuset og hjemmesygeplejerskerne i kommunen, der kan henvise til akut pladserne. Det er den vagthavende sygeplejerske på akutstuerne, der endeligt visiterer til pladserne.
Sygeplejerskerne på akutstuerne er blevet opkvalificerede, så de kan vurdere og behandle mange af de borgere, som tidligere blev indlagt.
Transport til akutstuerne
Hvis du skal på en akutstue og ikke selv har mulighed for at komme frem, kan Visitation & Hjælpemidler hjælpe med transporten. Du skal dog selv sørge for transport, når du skal hjem - dette gælder uanset om du skal til dit eget hjem, en anden midlertidig plads eller en plejebolig.