
Kontaktpersonordningen
Der lægges stor vægt på, at personalet giver dig en omsorgsfuld og nærværende pleje. Samtidigt lægges der vægt på din egen omsorg. Sammen har vi fokus på at støtte og styrke de ressourcer du har.
Kontaktpersonen er ansvarlig for at der afholdes indflytningssamtale. Samtalen afholdes inden for de første uger efter du er flyttet ind, når vi har lært hinanden at kende. Du er velkommen til at invitere pårørende med til samtalen.
Serviceydelser
Kosten består af morgenmad, middagsmad, aftensmad og mellemmåltider. Du kan vælge samtlige måltider eller delvis.
Der bliver gjort rent hver 14. dag, men det påhviler dig selv at sørge for hovedrengøring herunder køle– og fryseskab samt vinduespudsning. Vi beder pårørende og andre besøgende om selv at vaske service med mere op efter brug, når de har været på besøg.
Du kan vælge at få vasket tøj hos os, hvis du/din familie ikke vasker selv. I nogle lejligheder er der mulighed for at installere vaskemaskiner og tørretumbler. Tøjet mærkes inden indflytning, samt løbende når du køber nyt tøj.
Indkøb og behandlinger
Frisør og fodpleje
Vi kan være dig behjælpelig med at bestille tid hos frisør og fodpleje. Disse kommer fast på centrene, men du er velkommen til at benytte andre.
Indkøb, læge, besøg hos optiker mv.
Du eller dine pårørende skal selv sørge for indkøb. Som udgangspunkt er det også dine pårørende, der skal ledsage dig til læge, optiker mv. Hvis du ikke har pårørende, der kan ledsage dig, så kan personalet i nogle tilfælde finde frivillige hjælpere, der kan ledsage dig.
Hospital
Hvis du skal på hospitalet så findes der en ledsagerordning, der betyder at personalet i nogle tilfælde kan ledsage dig. Forhør dig om mulighederne hos personalet.
Økonomi
Nødkald
Et nødkald er et hjælpemiddel. Nødkald bevilges af personalet/lederen.
Der skal være en faglig begrundelse for bevillig af et nødkald.
Kontaktpersonen er ansvarlig for rengøring af hjælpemidlet.
Formålet er at give mulighed for at tilkalde hjælp til personer:
-
som har lidelser, der medfører alvorlige sygdomsanfald, som kræver hurtig tilkaldelse af hjælp.
-
med risiko for fald i hjemmet og hvor personen er uden anden mulighed for at tilkalde hjælp.
- der er sengeliggende eller immobil.
Det er personalets opgave at vejlede beboerne i brug af kalderen, hvordan og hvornår bruges det.
Der kan være tider på døgnet hvor beboeren ikke har brug for sin kalder, for eks. når beboeren er i fællesarealerne, eller om dagen.
Som erstatning for kalderen, kan personalet lave individuelle aftaler, f.eks. hyppige kig ind.
Beboere, som ikke kan administrere et nødkald eller ikke har forståelse for brugen af dette, vil få tildelt tilsyn i stedet.